Suppenfasten Abnehmen Gesundheit Figur Rezepte 01

Samozřejmě si můžete také někdy pochutnat a pochutnat si. To k tomu patří a není na tom nic špatného. Stále více lidí však stále znovu a znovu říká „to o hubnutí“. Diety se zkouší a vždycky skončíte u toho samého, jojo efektu. Proč tomu tak je a proč je to vždy přičítáno genům? Protože je to snadné a pohodlné.

Řešení jo-jo efektu

Je to velmi jednoduché: detoxikujte! Tělo hromadí tuk, to je pravda. Ale proč? Vlivem znečištění životního prostředí a vysokého podílu chemických a syntetických látek v naší potravě se zvyšuje podíl toxinů v těle. Tělo nedokáže odstranit mnoho z těchto toxinů. Co byste dělali, kdyby ve vašem domě byl sud plný jedu a byl příliš těžký na vynesení nebo by se nevešel dveřmi? Nejspíš byste kolem toho obalili nějaký igelit. Přesně tak to tělo dělá. Uvázlé toxiny jsou obklopeny tukem.

Dokud není tělo detoxikováno, nebude uvolňovat tuk. A právě tento fakt není v žádné dietě zmiňován…odborníky.

Hrajte se slovy

Samozvaní „experti“ vždy používají nic neříkající fráze „vyvážená strava“. Co se tím myslí, zůstává nejasné. O „zdravé stravě“ se však téměř nemluví. Zajímalo by mě, proč? Totéž platí pro „bezpečné potraviny“, „kontrolované potraviny“. Nyní jsou to technické termíny. Je těžké najít „zdravé jídlo“, protože přídavné jméno má velmi jasnou definici. „Bezpečný a kontrolovaný“ může znamenat cokoliv. Za nejpřísnějších podmínek můžete neustále kontrolovat, jak vysoká je obsah klíčků na etiketě polévky v konzervě. 😉 


Zdravá a vyvážená strava se liší v závislosti na individuálních potřebách a cílech, ale obecně zahrnuje konzumaci široké škály potravin z různých skupin:

Ovoce a zelenina: Doporučuje se konzumovat 5 porcí ovoce a zeleniny denně. Ovoce a zelenina jsou bohaté na vitamíny, minerály, vlákninu a antioxidanty, které jsou důležité pro zdraví.

Celozrnné produkty: Celozrnné potraviny, jako je celozrnný chléb, rýže a těstoviny, jsou bohaté na vlákninu, která podporuje trávení a snižuje riziko srdečních chorob a cukrovky 2. typu.

Libové bílkoviny: Libové bílkoviny, jako je ryba, kuřecí maso, fazole a tofu, jsou důležité pro budování a opravu tkání.

Zdravé tuky: Zdravé tuky, jako jsou ty, které se nacházejí v ořechách, semínkách, olivovém oleji a avokádu, jsou důležité pro zdraví srdce a mozku.

Mléčné výrobky: Mléčné výrobky, jako je mléko, jogurt a sýr, jsou bohaté na vápník a vitamin D, které jsou důležité pro zdraví kostí.

Hydratace: Je důležité pít dostatek vody po celý den, aby organismus zůstal hydratovaný.

Zde je několik tipů pro zdravé a vyvážené stravování:

  • Jezte pravidelně: Snažte se jíst 3 hlavní jídla a 2-3 svačiny denně.
  • Pečlivě si vybírejte potraviny: Čtěte etikety potravin a vybírejte si potraviny s nízkým obsahem cukru, soli a nezdravých tuků.
  • Vařte doma: Vaření doma vám dává kontrolu nad přísadami a umožňuje vám připravovat zdravější jídla.
  • Jezte pomalu a vědomě: Věnujte čas vychutnání si jídla a jezte pomalu, abyste se nepřejedli.
  • Nepijte kalorické nápoje: Vyhýbejte se sladkým limonádám, džusům a energetickým nápojům.
  • Cvičte:** Pravidelný pohyb je důležitou součástí zdravého životního stylu.

Závěr:

Zdravá a vyvážená strava je důležitá pro udržení dobrého zdraví a pohody. Dodržováním výše uvedených tipů si můžete vytvořit zdravější stravovací návyky a zlepšit své celkové zdraví.

Pamatujte, že neexistuje univerzální přístup k zdravému stravování. To, co funguje pro jednoho člověka, nemusí fungovat pro jiného. Je důležité najít si stravovací plán, který je pro vás udržitelný a příjemný. Pokud máte dotazy ohledně zdravého stravování, poraďte se se svým lékařem nebo registrovaným dietologem.

admin

By admin