Malatya Wallnuss Aprikosen Plantagen Tuerkei Qualität

Malatya, ležící v jihovýchodním Turecku, je známá jako „meruňková země“. Město a jeho okolí se pyšní rozsáhlými meruňovými sady a produkují jedny z nejchutnějších a nejkvalitnějších meruněk na světě.

Historie meruňkového pěstování v Malatyi:

Pěstování meruněk v Malatyi má dlouhou historii. První zmínky o meruňkách v tomto regionu pocházejí z antického období. V 19. století se Malatya stala centrem meruňkového obchodu a dodnes je jedním z hlavních producentů meruněk v Turecku.

Odrůdy meruněk v Malatyi:

V Malatyi se pěstuje mnoho různých odrůd meruněk, z nichž nejznámější je „Hasanbey“. Tato odrůda je ceněna pro svou sladkou chuť, šťavnatou dužinu a atraktivní vzhled. Kromě „Hasanbey“ se pěstují i ​​další odrůdy, jako jsou „Eksi Şeftali“, „Narince“ a „Kayısı“.

Význam meruněk pro Malatyu:

Meruňky hrají důležitou roli v ekonomice Malatye. Město je známé svými meruňovými festivaly, které se konají každý rok v srpnu. Festivaly oslavují meruňkovou sklizeň a nabízejí pestrou paletu aktivit, včetně ochutnávek merunkových produktů, kulturních vystoupení a soutěží.

Meruňkové produkty z Malatyi:

Kromě čerstvých meruněk se v Malatyi vyrábí i ​​mnoho dalších produktů z meruněk, jako jsou sušené meruňky, meruňkový džem, meruňkový kompot, meruňková šťáva a meruňkový likér. Tyto produkty jsou oblíbené po celém Turecku i ve světě.

Závěr:

Malatya si plně zaslouží titul „meruňková země“. Město a jeho okolí se pyšní bohatou historií pěstování meruněk, jedinečnými odrůdami a širokou škálou meruňkových produktů. Pokud máte rádi meruňky, Malatya je pro vás ideálním místem k návštěvě a ochutnání těch nejchutnějších meruněk na světě.

admin

By admin