Suppen Rezepte Kochbuch Backen Kochen Rezepte 14

Rýžová polévka: Původ, mezinárodní variace receptur

Rýžová polévka je sytá a výživná polévka, která se těší oblibě po celém světě. Její historie sahá až do starověké Číny, kde se rýže pěstovala již před tisíci lety. Rýžová polévka se brzy rozšířila do dalších asijských zemí a stala se oblíbenou součástí tamní kuchyně. Postupně se dostala i do Evropy a na další kontinenty, kde se recepty na rýžovou polévku dále vyvíjely a přizpůsobovaly místním chutím a surovinám.

Původ rýžové polévky:

Rýžová polévka má pravděpodobně původ v Číně, kde se rýže pěstovala již od 7. tisíciletí před naším letopočtem. První zmínky o rýžové polévce pocházejí z 5. století před naším letopočtem z knihy „Mozi“, která popisuje recept na polévku z rýže, zeleniny a masa. Rýžová polévka se brzy rozšířila do dalších asijských zemí, jako je Japonsko, Korea a Vietnam, kde se stala oblíbenou součástí tamní kuchyně.

Mezinárodní variace receptur na rýžovou polévku:

Existuje mnoho různých variací receptů na rýžovou polévku, které se liší v závislosti na regionu a kultuře. V Číně se rýžová polévka obvykle vaří s kuřecím nebo hovězím masem, zeleninou a sójovou omáčkou. V Japonsku se rýžová polévka často vaří s miso pastou a mořskými řasami. V Koreji se rýžová polévka obvykle vaří s hovězím masem, zeleninou a kimchi. Ve Vietnamu se rýžová polévka často vaří s kuřecím masem, zeleninou a bylinkami. V Evropě se rýžová polévka obvykle vaří s kuřecím nebo hovězím masem, zeleninou a bylinkami. Někdy se do rýžové polévky přidávají i další suroviny, jako jsou fazole, čočka nebo nudle.

Zde je několik příkladů mezinárodních variací receptů na rýžovou polévku:

  • Čínská rýžová polévka: Tato polévka se obvykle vaří s kuřecím nebo hovězím masem, zeleninou a sójovou omáčkou.
  • Japonská rýžová polévka s miso pastou: Tato polévka se obvykle vaří s miso pastou, mořskými řasami a tofu.
  • Korejská rýžová polévka s kimchi: Tato polévka se obvykle vaří s hovězím masem, zeleninou a kimchi.
  • Evropská rýžová polévka: Tato polévka se obvykle vaří s kuřecím nebo hovězím masem, zeleninou a bylinkami. Někdy se do ní přidávají i fazole, čočka nebo nudle.
  • Vietnamská rýžová polévka (phở): Tato polévka se obvykle vaří s hovězím masem, zeleninou a bylinkami.

Rýžová polévka je sytá a výživná polévka, která je ideální pro studený den. Je snadná na přípravu a lze ji přizpůsobit vašim chutím a surovinám, které máte k dispozici.

admin

By admin