Gesundheit Heilpflanzen Naturmittel Selber Herstellen 09

Saláty ze syrové zeleniny jsou oblíbenou součástí jídelníčku v celé Evropě, ale existují mezi nimi určité regionální rozdíly v použitých ingrediencích, dresincích a způsobech přípravy.

Ingredience:

  • Středomoří: Saláty v této oblasti obvykle obsahují listy zeleniny, jako je římský salát, rukola a špenát, rajčata, okurky, olivy, papriky a cibuli. Mohou se také přidat sýry, jako je feta nebo halloumi, a ořechy, jako jsou mandle nebo vlašské ořechy. Dresinky se obvykle vyrábějí z olivového oleje, citrónové šťávy a bylinek, jako je oregano nebo bazalka.
  • Střední Evropa: V této oblasti se saláty obvykle skládají z hlávkového salátu, rajčat, okurek, mrkve a cibule. Mohou se také přidat vařená vejce, šunka nebo sýr. Dresinky se obvykle vyrábějí z octa, oleje a bylinek, jako je petrželka nebo pažitka.
  • Severní Evropa: Saláty v této oblasti obvykle obsahují listy zeleniny, jako je hlávkový salát, rukola a špenát, rajčata, okurky a červenou řepu. Mohou se také přidat ryby, jako je losos nebo makrela, a sýry, jako je brie nebo camembert. Dresinky se obvykle vyrábějí z jogurtu, majonézy nebo dijonské hořčice.
  • Východní Evropa: Saláty v této oblasti obvykle obsahují listy zeleniny, jako je hlávkový salát, rukola a špenát, rajčata, okurky a zelí. Mohou se také přidat brambory, klobásy nebo sýr. Dresinky se obvykle vyrábějí z majonézy, kečupu nebo hořčice.

Způsoby přípravy:

  • Středomoří: Saláty v této oblasti se obvykle podávají čerstvé a syrové. Mohou se také grilovat nebo opékat na pánvi.
  • Střední Evropa: Saláty v této oblasti se obvykle podávají syrové, ale mohou se také vařit nebo dusit.
  • Severní Evropa: Saláty v této oblasti se obvykle podávají syrové, ale mohou se také marinovat nebo udit.
  • Východní Evropa: Saláty v této oblasti se obvykle podávají syrové, ale mohou se také vařit nebo dusit.

Závěr:

Saláty ze syrové zeleniny jsou velice variabilní a chutné jídlo, které se liší v závislosti na regionu. Ať už máte rádi čerstvé a syrové nebo vařené a dušené, v Evropě najdete salát, který vám bude chutnat.

admin

By admin