Frikadellen Klops Hackfleisch Vegan Braten Rezepte

Frikadelle, masová koule, bulette – tyto pojmy přinášejí vzpomínky na vydatnou domácí kuchyni a útulná rodinná jídla v německých kuchyních. Tyto všestranné masové placičky, které jsou oblíbené i v Rakousku a Švýcarsku, lze obměňovat na nespočet způsobů a hodí se téměř ke každé příležitosti.

Jedinečná rozmanitost:

Základem masových kuliček bývá mleté ​​maso, strouhanka, vejce, cibule a koření. V závislosti na regionálních preferencích a osobních chutích se přidávají další přísady, jako jsou bylinky, sýr, slanina nebo dokonce brambory. Tvar také nezná mezí: kulatý, plochý, oválný, s dírkou uprostřed nebo bez – fantazii se meze nekladou.

Populární variace: Klasický karbanátek: mleté ​​maso, strouhanka, vejce, cibule, sůl, pepř, muškátový oříšek Plněná masová koule: mleté ​​maso, strouhanka, vejce, cibule, sůl, pepř, muškátový oříšek, plněná sýrem, žampiony, náplň z mletého masa Sýrová karbanátka: mleté ​​maso, strouhanka, vejce, cibule, sůl, pepř, muškátový oříšek, strouhaný sýr Slaninové karbanátky: Mleté hovězí maso, strouhanka, vejce, cibule, sůl, pepř, muškátový oříšek, slanina nakrájená na kostičky Bramborová koule: mleté ​​maso, vařené brambory, vejce, cibule, sůl, pepř, muškátový oříšek

Masové kuličky v ČR: Sekáná

Masové kuličky jsou velmi oblíbené i v České republice a jsou známé jako „Sekaná“. Tradičně se připravují z mletého vepřového masa, strouhanky, vejce, cibule, soli, pepře a majoránky. Před podáváním s bramborovou kaší a brusinkovou omáčkou se často obalují a smaží.

Svíčková na smetaně: Hovězí pečeně na smetaně s knedlíkem Vepřo knedlo zelo: Vepřová pečeně s knedlíkem a kysaným zelím Guláš: Gulášová polévka s hovězím masem, paprikou a bramborem Pečené kuře: Smažené kuře s bramborem a přílohou Rybí filé na másle: Smažené rybí filé s máslem a bramborami

Závěr: Karbanátky a Sekáná jsou lahodné masové pokrmy, které si získaly srdce znalců v Německu i v České republice. Rozmanité způsoby přípravy a variace nabízejí něco pro každou chuť a lze je snadno připravit podle vaší nálady.

Tip: Vyzkoušejte českou verzi „Sekaná“ a objevte nové podoby této oblíbené masové klasiky!

admin

By admin