Kochen International Orient Osteuropa Mittelmeer 07

Mexická kuchyně je známá svou barevnou a chuťovou rozmanitostí, která je výsledkem tisíců let kulinářských tradic a vlivů. Základní suroviny mexické kuchyně zahrnují kukuřici, fazole, chilli papričky a maso. Mexické jídlo se obvykle vaří s čerstvými, sezónními surovinami a často se ochucuje bylinkami a kořením, jako je koriandr, kmín, oregano a kajenský pepř.

Některá z nejoblíbenějších mexických jídel zahrnují:

  • Tacos: Tacos jsou malé tortilly plněné masem, mořskými plody, zeleninou a salsy. Obvykle se podávají s guacamole, smetanou a limetkovou šťávou.
  • Burritos: Burritos jsou velké tortilly plněné masem, fazolemi, rýží, zeleninou a salsy. Často se balí do alobalu nebo papíru a podávají se se smetanou, guacamole a salsou.
  • Enchiladas: Enchiladas jsou kukuřičné tortilly plněné masem, sýrem nebo fazolemi a zalité omáčkou enchilada. Obvykle se pečou v troubě a podávají se se smetanou, guacamole a salsou.
  • Quesadillas: Quesadillas jsou tortilly plněné sýrem, masem nebo fazolemi a skládané napůl. Obvykle se smaží na pánvi, dokud se sýr nerozpustí a tortilly nezezlátne.
  • Mole poblano: Mole poblano je bohatá a složitá omáčka vyrobená z čokolády, chilli papriček, koření a ořechů. Obvykle se podává s kuřecím nebo hovězím masem a rýží.
  • Guacamole: Guacamole je dip vyrobený z rozmačkaných avokádů, rajčat, cibule, koriandru a limetkové šťávy. Obvykle se podává s tortilami, chipsy nebo zeleninou.
  • Salsa: Salsa je omáčka vyrobená z rajčat, cibule, koriandru a chilli papriček. Obvykle se podává s tortilami, chipsy nebo zeleninou.

Mexická kuchyně je lahodná a rozmanitá kuchyně, která si jistě získá srdce každého, kdo ji vyzkouší. Pokud hledáte nový a vzrušující kulinářský zážitek, pak je mexické jídlo perfektní volbou.

admin

By admin