Uhelná Dráha Meuselwitz Durynsko Sasko Uzkokolejka

Uhelná dráha Meuselwitz-Witzendorf je úzkorozchodná železnice v Durynsku v Německu. Byla postavena v roce 1892 pro přepravu uhlí z dolů v Meuselwitzu do elektrárny v Witzendorfu. Dráha je dlouhá 7,5 km a má rozchod 750 mm.

Historie:

Uhelná dráha Meuselwitz-Witzendorf byla postavena v roce 1892 společností Meuselwitzer Braunkohlen-Bergbau-Actien-Gesellschaft. Dráha byla navržena tak, aby přepravovala uhlí z dolů v Meuselwitzu do elektrárny v Witzendorfu. Dráha byla původně provozována parními lokomotivami, ale v roce 1925 byla elektrifikována.

Dráha byla v provozu až do roku 1966, kdy byla uzavřena kvůli konkurenci ze strany silniční dopravy. V roce 1990 byla dráha obnovena skupinou dobrovolníků a od té doby je provozována jako turistická atrakce.

Současný provoz:

Uhelná dráha Meuselwitz-Witzendorf je v současnosti provozována jako turistická atrakce. V létě se konají pravidelné jízdy vlakem a v zimě se dráha využívá k jízdám na saních tažených koňmi.

Dráha je také oblíbeným místem pro soukromé akce, jako jsou svatby a firemní večírky.

Jak se tam dostat:

Uhelná dráha Meuselwitz-Witzendorf se nachází v Meuselwitzu v Durynsku v Německu. Do Meuselwitzu se snadno dostanete autem, vlakem nebo autobusem.

Informace pro turisty:

Více informací o uhelné dráze Meuselwitz-Witzendorf a o tom, jak se tam dostat, naleznete na oficiálních webových stránkách dráhy: https://www.kohlebahnen.de

Další zajímavosti v Meuselwitzu:

  • Muzeum Meuselwitz: Muzeum, které vypráví historii města Meuselwitz a okolí.
  • Kostel svatého Jakuba: Gotický kostel ze 14. století s krásnými vitrážemi.
  • Radnice Meuselwitz: Renesanční radnice ze 16. století.
  • Zámek Meuselwitz: Barokní zámek ze 17. století.

Doufám, že vám tato informace o uhelné dráze Meuselwitz-Witzendorf pomohla!

admin

By admin