Gesundheit Heilpflanzen Naturmittel Selber Herstellen 07

Psyllium, známé také jako jitrocel indický, je druh rostliny, která pochází z Asie. Semena psyllia obsahují rozpustnou vlákninu zvanou glukomanan, která má mnoho zdravotních výhod.

Glukomanan absorbuje vodu a tvoří gelovitou látku, která pomáhá zpomalovat trávení a zvyšuje pocit sytosti. To z něj dělá účinný prostředek pro hubnutí a kontrolu chuti k jídlu. Glukomanan také pomáhá změkčovat stolici a usnadňovat průchod, což z něj dělá účinnou léčbu zácpy.

Kromě toho může glukomanan snižovat hladinu cholesterolu a cukru v krvi. To z něj dělá užitečný doplněk stravy pro osoby s vysokým cholesterolem nebo cukrovkou.

Psyllium lze užívat ve formě prášku nebo doplňků stravy. Obvykle se užívá s vodou nebo džusem. Je důležité pít hodně tekutin, když užíváte psyllium, aby se zabránilo nadýmání a zácpě.

Psyllium je obecně bezpečné pro většinu lidí. Někteří lidé však mohou zažít nežádoucí účinky, jako je nadýmání, průjem a žaludeční nevolnost. Pokud máte nějaké zdravotní potíže, je důležité před užíváním psyllia promluvit se svým lékařem.

Zde je několik dalších věcí, které byste měli vědět o psylliu:

  • Psyllium je dobrou volbou pro lidi, kteří hledají přírodní způsob, jak zlepšit své zdraví.
  • Psyllium je relativně levný doplněk stravy.
  • Psyllium lze snadno najít ve většině obchodů se zdravou výživou.

Pokud uvažujete o užívání psyllia, promluvte si se svým lékařem, zda je pro vás to pravé.

admin

By admin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *