Positron Indiepop Music 02

Německé indie popové duo positron vydalo EP. Nejsou zde žádné nové písně, ale známé hity kapely ve speciální instrumentaci. Tady musíte kapele přiznat, že je to velmi vzácný nápad znovu nahrát nebo remixovat písně.

Ve studiu, kde pozitron také nahrává, se dala dohromady řada elektronických hudebních nástrojů NDR značky Vermona. Myšlenka byla: „Takhle zněla elektronická hudba NDR.“ Během studiové session kolem roku 2020 vznikl nápad znovu nahrát některé pozitronovy písně pouze na staré nástroje Vermona.

Už jen za tento nápad si EP zaslouží ocenění, protože takové věci se najdou jen zřídka. Celkově znějí čtyři písně skutečně pro Vermonu typicky. Jako by byly stopy nahrány někde v Sasku na konci 70. let.

Positron je indie popové duo, které bylo založeno poblíž Lipska v roce 2005. Není pochyb o tom, že duo je ideální tým, co se týče beatů a zvuků a jejich nezaměnitelného silného hlasu. Písně, které jsou vytvořeny společně a odděleně, jsou skutečné popové písně, které lze snadno hrát s kytarou a cajonem. Musíte tedy pozitron zařadit jinak než elektropop, který hraje ve studentských klubech. Na pozitronu jsou taneční kousky, ale i balady.

Positron Band Indiepop Electropop Electronica Festival Live 10

Výhodou pro kapelu bylo mít vlastní studio. To umožnilo pracovat zcela samostatně a flexibilně. Místnosti byly pronajímány pouze pro živé zkoušky.

Co je na pozitronu nápadné, je absence šuplíku. Mnoho kapel tohoto typu má vzory a zní jako oni a někdy kopírují styl. To u pozitronu nenajdete. Je to pravděpodobně proto, že příslušné preference do sebe moc nezapadají a tak muselo vyjít něco nezávislého.

More songs you can find here:

„Hold my hand“ by positron – shazam

„Hold my hand“ by positron – apple music

„Hold my hand“ by positron – spotify

„Hold my hand“ by positron – amazon music

„Hold my hand“ by positron – soundcloud

„Hold my hand“ by positron – bandcamp

„Do not watch me“ by positron – bandcamp

„Do not watch me“ by positron – apple music

„Do not watch me“ by positron – soundcloud

„Do not watch me“ by positron – apple music

„Do not watch me“ by positron – apple music

„No new tomorrow“ by positron – bandcamp

„No new tomorrow“ by positron – soundcloud

„Freak inside“ magneto remix by positron – bandcamp

„I feel like wow“ by positron – bandcamp

„I feel like wow“ by positron – soundcloud

„Fearful soul“ by positron – soundcloud

connect with positron

admin

By admin